info@vendeghazunk.hu
+36 70 418 8476

A környékről

Amit mindenkép nézzetek meg

Encs

Encs

Az elmúlt évek legjobb vidéki étterme a szemesi Kistücsök mellet 🙂 “Mindketten Olaszba’ dolgoztunk, mint főpincér és mint séf, és mint...

more info
Vizsoly

Vizsoly

A  Zemplén, rengeteg túraútvonallal, várral, gyönyörű falvakkal. Csak a kedvünk és időnk szabhat határt. Ha a falvakat összekötő úton folytatjuk...

more info
Pere

Pere

Pere egy kivételesen szép, dimbes-dombos, kanyargós utcácskáinak köszönhetően egyedi hangulatú, csendes kis falu Abaújban

more info

Ahogy a 3-as úton közelítünk Pere felé, Ináncs után a következő falu, Hernádszentandrás, Pere szomszédja: BioSzentandrás néven bio gazdálkodás működik a faluban.

Pere, a turisztikai központ: az InDaHouse Vendégház lakóit is sok szeretettel látják a faluban működő Aranyhordó Panzióban, ahol étterem, medence és szauna is működik. A panzióval szembeni kis utca elvezet a Hernád-Party Campingbe, ahol többek között kenut lehet bérelni.  és

A másik szomszéd falu, Hernádbűd: kevesebb, mint egy kilométer választja el egymástól a két falut. Hernádbűdön hangulatos horgásztó, a hegyen pedig egy kilátó várja a pihenni vágyókat.

Úton Encs felé, Gibárt: Itt található az ország első vízerőműve, amely a mai napig működik és látogatható.

Ha Encs felé folytatjuk utunkat, minimum egy kávé erejéig, de inkább egy ebédre vagy vacsorára érdemes betérni az Anyukám mondtá-ba, ami 2014-ben az év étterme, 2016-ban pedig a vidék étterme lett. Tapasztalatból mondhatjuk, hogy az étlapon minden isteni, a kiszolgálás első osztályú, mindez azonban azt jelenti, hogy jó előre asztalt kell foglalni.

Ha nincs asztal az Anyukám mondtában, de ebédidő van és olcsón finomat szeretnétek enni, menjetek az Encsi Gondozási Központba. Igen, itt idős emberek élnek, de a konyhája nemcsak nekik főz, hanem az utcáról is be lehet menni enni.

Ha nemcsak a hasatokat, de a szocio- és kulturális érdeklődéseteket is szeretnétek kielégíteni, menjetek el Homrogdra, a vidék első roma lakáséttermébe. Már a neve is azt sugallja, hogy biztosan szeretettel fogadnak majd titeket, vár benneteket a Romama Cigány Lakásétterem.

Ha Gibártnál nem megyünk át a hídon, hanem elfordulunk jobbra, Abaújkéren át Boldogkőváraljára jutunk. Ha valaki ezen a környéken jár, nem szabad kihagynia Boldogkő várát, és a kilátást a várból.

Innen kezdődik a Zemplén, rengeteg túraútvonallal, várral, gyönyörű falvakkal. Csak a kedvünk és időnk szabhat határt. Ha a falvakat összekötő úton folytatjuk utazásunkat, megtekinthetjük a Vizsolyi Bibliát is.

Abaújkéren keresztül eljutunk Abaújszántóra és onnan Tállyára, ami egyes vélekedések szerint Európa földrajzi középpontja. Ha van kedvünk folytathatjuk utunkat Szerencsre, Tokajra vagy a Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzetbe.