info@vendeghazunk.hu
+36 70 418 8476

InDaHouse

Hozz egy mosolyt és vigyél egy másikat !

A Szociális Innováció Alapítvány InDaHouse Hungary csoportja a szociális munka, a pedagógia és a társadalmi vállalkozás eszközeivel kíván hosszú távon, fenntartható módon segíteni egy Észak-magyarországi, 360 fős falut, Perét. Célunk, hogy a munkanélküli felnőttek bevételhez jussanak, a most felnövő gyerekek pedig olyan tudással, élményekkel gazdagodjanak, amelyek segítik őket egy sikeresebb élet felépítésében.

Kezdeményezésünk két részből áll:
1. Az önkéntes programunk keretében arra törekszünk, hogy az élet minden területéről érkezzenek emberek Perére, akik különböző foglalkozásokat vezetnek a gyerekeknek, ezáltal szeretnénk kinyitni a világot a számukra. Olyan gyerekekről van szó, akik amellett, hogy szegénységben nőnek fel, nem jutnak messzebbre a közeli városnál, nem találkoznak versenyképes tudással, hosszú munkatapasztalattal rendelkező felnőttekkel.

2. Közösségi alapú turizmusra épülő társadalmi vállalkozásunk célja, hogy olyan, a helyi tudáson és értékeken alapuló szolgáltatáscsomagokat dolgozzunk ki a helyiekkel, amelyeket a falun átutazó, illetve ott megszálló turistáknak kínálhat a falu közössége. A program során képzést nyújtunk a helyieknek, majd velük közösen vállalkozunk. A közösségi alapú turizmus még nem terjedt el Magyarországon, így lehetőségünk lesz más falvakban is beindítani azt, ezáltal hálózatban működni és más közösségeket is segíteni.
Az InDaHouse Hungary programjának központja a régi iskola épülete Perén, ahol önkéntes szállást és a gyerekek számára megfelelő közösségi központot kívánunk működtetni. Terveink között szerepel a cserén alapuló turizmus beindítása, melynek keretein belül azok, akik vállalják, hogy önkéntes munkájukkal segítik a perei közösséget, megszállhatnak az önkéntes szálláson. Ez egyszerre jelentené a falut segítő tudás és erőforrás, valamint a vállalkozás számára szükséges vásárló erő odaáramlását.
Hosszú távú fenntarthatóságunkat a közösségi finanszírozás, az önkéntes munka, a pályázatokból előteremtett források és a piaci tevékenységeinkből előálló bevételeink keveréke biztosítja. Bízunk benne, hogy néhány éven belül a pályázatokkal szemben a vállalkozásunk bevételei jelentik majd fenntarthatóságunk alapját. Ennek egyik pillére ez a vendégház .